Smørkjerna har en åpen tannhjulmekanisme av støpejern, sveiv med trehåndtak og en bolle med lokk av aluminium. 3 stk Olavskors i gulllakk er trykt på sveiva.
Smørkjerna ble brukt til å kjerne / lage smør. Nymelk fra kua ble separerte for å skille melk og fløte. Deretter helte man fløten i smørkjerna og sveivet, kjernet slik at fettet skiltes fra mysen og ble til smør.
Photo:
Mathisen, Elin I.
/
RiddoDuottarMuseat
Smørkjerna har en åpen tannhjulmekanisme av støpejern, sveiv med trehåndtak og en bolle med lokk av aluminium. 3 stk Olavskors i gulllakk er trykt på sveiva.
Smørkjerna ble brukt til å kjerne / lage smør. Nymelk fra kua ble separerte for å skille melk og fløte. Deretter helte man fløten i smørkjerna og sveivet, kjernet slik at fettet skiltes fra mysen og ble til smør.
Photo:
Josefsen, Annelise
/
RiddoDuottarMuseat