• Gorojern i tilpasset stativ. Når det er åpent rom under stativet, kan kakeformen vippes rundt i stativet så kaken kan stekes på begge sider. Dette gorojernet er derfor laget for bruk på vedovn med ovnsringer i stedet for kokeplate.  Når man skal steke, fjerner man ovnsringer og legger stativet over åpningen så flammene varmer jernet. Selve kakeform er dobbel og åpnes med hengsel i bakkant.Kakeformen kan også løftes opp av stativet.
Ved steking av goro øses kakerøren i jernet, stekes først på den ene siden, så vippes kakeformen rundt og stekes på den andre siden. Her får man fem kaker  samtidig. Fordypningene i jernet danner mønsteret og skille mellom de fem kakene.
Goro (opprinnelig gode raad) er en tradisjonell småkake som ofte serveres til jul. Noen sier at ”goro” kommer av ”god råd”, fordi det var så mange dyre ingredienser i kakerøra, så bare de med god råd kunne lage den. Goro lages av egg, sukker, fløte, fett (smør eller smult) og mel. Kakene er  flate, tynne og rektangulære med mønster.
    Photo: Josefsen, Annelise / RiddoDuottarMuseat
  • Gorojern i tilpasset stativ. Når det er åpent rom under stativet, kan kakeformen vippes rundt i stativet så kaken kan stekes på begge sider. Dette gorojernet er derfor laget for bruk på vedovn med ovnsringer i stedet for kokeplate.  Når man skal steke, fjerner man ovnsringer og legger stativet over åpningen så flammene varmer jernet. Selve kakeform er dobbel og åpnes med hengsel i bakkant.Kakeformen kan også løftes opp av stativet.
Ved steking av goro øses kakerøren i jernet, stekes først på den ene siden, så vippes kakeformen rundt og stekes på den andre siden. Her får man fem kaker  samtidig. Fordypningene i jernet danner mønsteret og skille mellom de fem kakene.
Goro (opprinnelig gode raad) er en tradisjonell småkake som ofte serveres til jul. Noen sier at ”goro” kommer av ”god råd”, fordi det var så mange dyre ingredienser i kakerøra, så bare de med god råd kunne lage den. Goro lages av egg, sukker, fløte, fett (smør eller smult) og mel. Kakene er  flate, tynne og rektangulære med mønster.
    Photo: Josefsen, Annelise / RiddoDuottarMuseat
  • Gorojern i tilpasset stativ. Når det er åpent rom under stativet, kan kakeformen vippes rundt i stativet så kaken kan stekes på begge sider. Dette gorojernet er derfor laget for bruk på vedovn med ovnsringer i stedet for kokeplate.  Når man skal steke, fjerner man ovnsringer og legger stativet over åpningen så flammene varmer jernet. Selve kakeform er dobbel og åpnes med hengsel i bakkant.Kakeformen kan også løftes opp av stativet.
Ved steking av goro øses kakerøren i jernet, stekes først på den ene siden, så vippes kakeformen rundt og stekes på den andre siden. Her får man fem kaker  samtidig. Fordypningene i jernet danner mønsteret og skille mellom de fem kakene.
Goro (opprinnelig gode raad) er en tradisjonell småkake som ofte serveres til jul. Noen sier at ”goro” kommer av ”god råd”, fordi det var så mange dyre ingredienser i kakerøra, så bare de med god råd kunne lage den. Goro lages av egg, sukker, fløte, fett (smør eller smult) og mel. Kakene er  flate, tynne og rektangulære med mønster.
    Photo: Josefsen, Annelise / RiddoDuottarMuseat
  • Gorojern i tilpasset stativ. Når det er åpent rom under stativet, kan kakeformen vippes rundt i stativet så kaken kan stekes på begge sider. Dette gorojernet er derfor laget for bruk på vedovn med ovnsringer i stedet for kokeplate.  Når man skal steke, fjerner man ovnsringer og legger stativet over åpningen så flammene varmer jernet. Selve kakeform er dobbel og åpnes med hengsel i bakkant.Kakeformen kan også løftes opp av stativet.
Ved steking av goro øses kakerøren i jernet, stekes først på den ene siden, så vippes kakeformen rundt og stekes på den andre siden. Her får man fem kaker  samtidig. Fordypningene i jernet danner mønsteret og skille mellom de fem kakene.
Goro (opprinnelig gode raad) er en tradisjonell småkake som ofte serveres til jul. Noen sier at ”goro” kommer av ”god råd”, fordi det var så mange dyre ingredienser i kakerøra, så bare de med god råd kunne lage den. Goro lages av egg, sukker, fløte, fett (smør eller smult) og mel. Kakene er  flate, tynne og rektangulære med mønster.
    Photo: Josefsen, Annelise / RiddoDuottarMuseat
  • Gorojern i tilpasset stativ. Når det er åpent rom under stativet, kan kakeformen vippes rundt i stativet så kaken kan stekes på begge sider. Dette gorojernet er derfor laget for bruk på vedovn med ovnsringer i stedet for kokeplate.  Når man skal steke, fjerner man ovnsringer og legger stativet over åpningen så flammene varmer jernet. Selve kakeform er dobbel og åpnes med hengsel i bakkant.Kakeformen kan også løftes opp av stativet.
Ved steking av goro øses kakerøren i jernet, stekes først på den ene siden, så vippes kakeformen rundt og stekes på den andre siden. Her får man fem kaker  samtidig. Fordypningene i jernet danner mønsteret og skille mellom de fem kakene.
Goro (opprinnelig gode raad) er en tradisjonell småkake som ofte serveres til jul. Noen sier at ”goro” kommer av ”god råd”, fordi det var så mange dyre ingredienser i kakerøra, så bare de med god råd kunne lage den. Goro lages av egg, sukker, fløte, fett (smør eller smult) og mel. Kakene er  flate, tynne og rektangulære med mønster.
    Photo: Mathisen, Elin I. / RiddoDuottarMuseat
  • Gorojern i tilpasset stativ. Når det er åpent rom under stativet, kan kakeformen vippes rundt i stativet så kaken kan stekes på begge sider. Dette gorojernet er derfor laget for bruk på vedovn med ovnsringer i stedet for kokeplate.  Når man skal steke, fjerner man ovnsringer og legger stativet over åpningen så flammene varmer jernet. Selve kakeform er dobbel og åpnes med hengsel i bakkant.Kakeformen kan også løftes opp av stativet.
Ved steking av goro øses kakerøren i jernet, stekes først på den ene siden, så vippes kakeformen rundt og stekes på den andre siden. Her får man fem kaker  samtidig. Fordypningene i jernet danner mønsteret og skille mellom de fem kakene.
Goro (opprinnelig gode raad) er en tradisjonell småkake som ofte serveres til jul. Noen sier at ”goro” kommer av ”god råd”, fordi det var så mange dyre ingredienser i kakerøra, så bare de med god råd kunne lage den. Goro lages av egg, sukker, fløte, fett (smør eller smult) og mel. Kakene er  flate, tynne og rektangulære med mønster.
    Photo: Mathisen, Elin I. / RiddoDuottarMuseat

Gorojern

Add a comment or suggest edits

To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».

Leave a comment or send an inquiry

Select the images you want to order

Share to