• En rund kakeform i et tilpasset stativ  / en holder. Hvis det er åpent rom under stativet, kan kakeformen vippes rundt i stativet så kaken kan stekes på begge sider. Dette jernet er derfor laget for bruk på vedovn med ovnsringer i stedet for kokeplate.  Når man skal steke, fjerner man ovnsringer og legger stativet over åpningen så flammene varmer jernet.
Kakeformen har et mønster preget på innsiden. Den ferdige varme kaken med fint mønster skal straks krummes rundt en kjegle eller en annen rund sak. Kaken tar da en krum form under avkjølingen, derav "krumkake".
    Photo: Josefsen, Annelise / RiddoDuottarMuseat
  • En rund kakeform i et tilpasset stativ  / en holder. Hvis det er åpent rom under stativet, kan kakeformen vippes rundt i stativet så kaken kan stekes på begge sider. Dette jernet er derfor laget for bruk på vedovn med ovnsringer i stedet for kokeplate.  Når man skal steke, fjerner man ovnsringer og legger stativet over åpningen så flammene varmer jernet.
Kakeformen har et mønster preget på innsiden. Den ferdige varme kaken med fint mønster skal straks krummes rundt en kjegle eller en annen rund sak. Kaken tar da en krum form under avkjølingen, derav "krumkake".
    Photo: Josefsen, Annelise / RiddoDuottarMuseat
  • En rund kakeform i et tilpasset stativ  / en holder. Hvis det er åpent rom under stativet, kan kakeformen vippes rundt i stativet så kaken kan stekes på begge sider. Dette jernet er derfor laget for bruk på vedovn med ovnsringer i stedet for kokeplate.  Når man skal steke, fjerner man ovnsringer og legger stativet over åpningen så flammene varmer jernet.
Kakeformen har et mønster preget på innsiden. Den ferdige varme kaken med fint mønster skal straks krummes rundt en kjegle eller en annen rund sak. Kaken tar da en krum form under avkjølingen, derav "krumkake".
    Photo: Josefsen, Annelise / RiddoDuottarMuseat
  • En rund kakeform i et tilpasset stativ  / en holder. Hvis det er åpent rom under stativet, kan kakeformen vippes rundt i stativet så kaken kan stekes på begge sider. Dette jernet er derfor laget for bruk på vedovn med ovnsringer i stedet for kokeplate.  Når man skal steke, fjerner man ovnsringer og legger stativet over åpningen så flammene varmer jernet.
Kakeformen har et mønster preget på innsiden. Den ferdige varme kaken med fint mønster skal straks krummes rundt en kjegle eller en annen rund sak. Kaken tar da en krum form under avkjølingen, derav "krumkake".
    Photo: Josefsen, Annelise / RiddoDuottarMuseat
  • En rund kakeform i et tilpasset stativ  / en holder. Hvis det er åpent rom under stativet, kan kakeformen vippes rundt i stativet så kaken kan stekes på begge sider. Dette jernet er derfor laget for bruk på vedovn med ovnsringer i stedet for kokeplate.  Når man skal steke, fjerner man ovnsringer og legger stativet over åpningen så flammene varmer jernet.
Kakeformen har et mønster preget på innsiden. Den ferdige varme kaken med fint mønster skal straks krummes rundt en kjegle eller en annen rund sak. Kaken tar da en krum form under avkjølingen, derav "krumkake".
    Photo: Josefsen, Annelise / RiddoDuottarMuseat
  • En rund kakeform i et tilpasset stativ  / en holder. Hvis det er åpent rom under stativet, kan kakeformen vippes rundt i stativet så kaken kan stekes på begge sider. Dette jernet er derfor laget for bruk på vedovn med ovnsringer i stedet for kokeplate.  Når man skal steke, fjerner man ovnsringer og legger stativet over åpningen så flammene varmer jernet.
Kakeformen har et mønster preget på innsiden. Den ferdige varme kaken med fint mønster skal straks krummes rundt en kjegle eller en annen rund sak. Kaken tar da en krum form under avkjølingen, derav "krumkake".
    Photo: Mathisen, Elin I. / RiddoDuottarMuseat
  • En rund kakeform i et tilpasset stativ  / en holder. Hvis det er åpent rom under stativet, kan kakeformen vippes rundt i stativet så kaken kan stekes på begge sider. Dette jernet er derfor laget for bruk på vedovn med ovnsringer i stedet for kokeplate.  Når man skal steke, fjerner man ovnsringer og legger stativet over åpningen så flammene varmer jernet.
Kakeformen har et mønster preget på innsiden. Den ferdige varme kaken med fint mønster skal straks krummes rundt en kjegle eller en annen rund sak. Kaken tar da en krum form under avkjølingen, derav "krumkake".
    Photo: Mathisen, Elin I. / RiddoDuottarMuseat

Moaggegáhkkoruovdi

Add a comment or suggest edits

To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».

Leave a comment or send an inquiry

Select the images you want to order

Share to