• Dåpskjole med jakke, to luer og ekstra bånd, samt en papirlapp fra Akershus Bondekvinnelags Tekstilutstilling ved Norsk Folkemuseum i 1953, hvor kjolen var stilt ut. 

Dåpskjole i hvit musselin med kniplinger. To loddrette felt med kniplinger på skjørtet, samt kniplinger rundt livet. Hvit blonde i halskant, rundt mansjettene, og rundt skjørtekant. Rosa bånd i halslinningen, som ikke er originale. Åpning bak, ingen lukkemekanisme. Trolig lukket med sølje. Brukt første gang ved Hans Bernhard Præsteruds dåp i 1867.

Jakke til dåpskjole i hvitt mønstret bomullstekstil. Åpen i front, ingen lukkemekanisme. Blonder i halskant, langs åpning, og langs nedre kant. Kniplinger i skuldre, og mellom mansjett og erme. Det er festet et rosa bånd i knipling på venstre arm, båndet er ikke originalt.

Dåpslue i hvitt bomullsgarn. Trolig strikket. Snurpet og sydd sammen på baksiden. Strikket kan sydd på i nakkelinningen. Originale knytebånd i silke, rosa og hvit-stripede.

Liten dåpslue i hvitt og rosa. Nettinglue, gjennomsiktig, med broderte motiver i hvit bomullstråd. Kreppede kanter rundt ansikt og nakke. Det er festet to blomster av samme materiale som øvrige bånd på hver kant av ansiktet, totalt fire stykker. To smale pyntebånd følger luens form på bakre side. Sydd inn på vrangsiden. Rosa pyntebånd i polyester. Sydd inn en hvit bomullstråd i nakkekant for å snurpe sammen luen i nakken.

Originale bånd til dåpskjole. 5 røde bånd i diverse størrelser, 2 brede, 1 mellombred og to smale.

Papirlapp fra utstilling av dåpskjolen på Norsk Folkemuseum i 1953. Rektangulær, brettet i to, med skrift på fremsiden. Opplysninger om hvem som eier dåpskjolen, hvor eier bor, hvem som har produsert den, og når den er produsert. Har vært sydd på kjolen, merker etter nål og rester av tråd på baksiden.
    Photo: Akershusbasen

Dåpskjole

Add a comment or suggest edits

To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».

Leave a comment or send an inquiry

Order this image

Share to