Redskap til å skjære bort bladene på kålroten. Langt skaft av tre med hode av metall. Hodet består av to tinner med et metallstykke mellom som knivblad, og to metallringer. Den innerste metallringen er festet på undersiden av skaftet, mens den ytterste metallringen er festet med på oversiden av skaftet. På to av skyflene er knivbladet avrundet, den tredje har et rektangulært metallstykke og lenger tinner. Den ene skyffelen har et hjemmelaget skaft av tre med rester av bark.
Photo:
Museene i Akershus
Redskap til å skjære bort bladene på kålroten. Langt skaft av tre med hode av metall. Hodet består av to tinner med et metallstykke mellom som knivblad, og to metallringer. Den innerste metallringen er festet på undersiden av skaftet, mens den ytterste metallringen er festet med på oversiden av skaftet. På to av skyflene er knivbladet avrundet, den tredje har et rektangulært metallstykke og lenger tinner. Den ene skyffelen har et hjemmelaget skaft av tre med rester av bark.
Photo:
Museene i Akershus