History
-
Frå protokoll:
"Soppeskaaler". Vart brukte til aa laga soppa i: brote uppbløytt flattbrød (av havre) i skyr. "Soppe" var vanleg kost alt med til slutten av 19de aarhundradet - til frokost og til nons. Kvart menneske ved bordet fekk si skyrskaal. Med same dei sette seg til bords, braut dei brød ned i kvar aat seg, og so aat dei gjerne soppa sist - til "desert"- Då var brødet mjukt.
Bruk: 1900 (Opplysningar ved innkomst)
- BruksstedSogn og Fjordane Gloppen Vereide sokn, Sandane Aasebø gnr/bnr 53.002sikker
Aksesjon
License information
- License Attrbution-ShareAlike (CC BY-SA)
Metadata
- IdentifierNFM.0000-00177-3
- Part of collectionNordfjord Folkemuseum
- Owner of collectionSogn og Fjordane
- InstitutionNordfjord Folkemuseum
- Date publishedDecember 8, 2018
- Date updatedJanuary 5, 2022
- DIMU-CODE021027998813
- UUIDf476e86e-ab49-4edd-8221-c8d340617c83
- Tags
Add a comment or suggest edits
To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».