• En kringle og reklametekst for Karl Sigernes bakeri og konditori.

Karl Sigernes Bakeri og Konditori ble startet i Asker 12. juni 1936 av Randi og Karl Sigernes. Karl Sigernes Bakeri og Konditori leverte brød og bakevarer med hest til flere landhandlerier på strekningen Hvalstad–Sem–Asker sentrum. Sønnen Tore Sigernes begynte i firmaet i 1955. Selskapet vokste kraftig i 1980- og 90-årene. Serveringsstedet Sommerfuglen ble åpnet på Varden i 1980. To år senere åpnet bakeriet og konditoriet Marie i Vektergården og Holmenbukten Bakeri og Café i Holmensenteret. Bakverket på Bærums Verk åpnet i 1984, og Marie i Heggedal senter i 1986. Eddie's Lille Bakeriteater på Aker Brygge ble overtatt i 1987. To nye filialer ble åpnet i Sandvika Storsenter i 1993. Ytterligere fem bakerier og konditorier ble kjøpt opp og etablert på Østerås, Bekkestua, Oslo og Drammen. Karl Sigernes AS hadde 13 bakerier og konditorier, om lag 160 ansatte og omsatte for 122 millioner kroner da selskapet i 1997 ble solgt til Bakehuset Norge AS. Seks år senere ble dette selskapet igjen solgt til Orkla-eide Bakers AS. 

Etter salget i 1997 fortsatte Tore Sigernes egen virksomhet gjennom Vollen Bakeri AS – Café Oscar. Tore Sigernes hadde i 1988 kjøpt Ole Lunds tidligere landhandleri og bolig i Vollen av Signe Lund Nilsen. Kjøpet omfattet også den gamle stallen, hønsehuset, garasjen og bakeriet, der Vollen Bakeri – Café Oscar åpnet i 1990. Bygningene er gradvis blitt restaurert og utviklet med leietakere, som sammen utgjør Vollen Handelssted
    Photo: Akershusbasen

Serviett

Add a comment or suggest edits

For å publisere en offentlig kommentar på objektet velger du «Skriv en kommentar». For å sende en henvendelse direkte til museet velger du «Send en henvendelse».

Leave a comment or send an inquiry

Order this image

Share to