History
-
24 dessertgafler i sølv.
På siste del av 1800-tallet gikk trenden over til det enkle, dobbeltriflede mønsteret på bestikk, slik som her. Dette til tross for at presseteknikken innenfor gullsmedfaget var inne i en teknisk omstillingsprosess på denne tiden, noe som lettet fremstillingen av kompliserte mønstre. Det er også merkelig å se, i og med at alt av husgeråd og bohave ellers ble stadig tyngre og mer overlesset av dekorative detaljer på denne tiden (hentet fra heftet Norske sølvskjeer av Jorunn Fossberg).
Dessertgafler har samme form som spisegafler, men de er noe mindre og lages helst i plett, sølv eller rustfritt stål, for at de skal tåle fruktsyre (hentet fra heftet Nomenklatur for spise- og serveringsbestikk skrevet av Jon Birger Østby).
Classification
-
- Spising og spiseredskaperOU 264.2
- Metallhåndverk i sølv, gull, juvelerOU 326.8
- Spising og spiseredskaperOUE 264.2
- Spising og spiseredskaperOUE 264.2
License information
Metadata
- IdentifierFTT.56019
- Part of collectionSverresborg Trøndelag Folkemuseum
- Owner of collectionSverresborg Trøndelag Folkemuseum
- InstitutionSverresborg Trøndelag Folkemuseum
- Date publishedSeptember 18, 2018
- Date updatedJune 20, 2019
- DIMU-CODE021027915593
- UUID98f37a67-11dc-4097-b77b-fb86f99886f5
- Tags
Add a comment or suggest edits
To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».