Fat

2 comments

  • Her er det en underlig prioritering av innholdet i bildet. Fatet er knapt synlig der det står på en hylle. Hovedmotivet er en sponhøvel, "sponokse". En slik ble brukt til å høvle takspon, og ble kjørt over en stokk omtrent som en plog.
  • Hei,
    Enig i at dette ser rart ut! Årsaken er at fotoet er fra en tid da museet grupperte gjenstander for avfotografering under katalogiseringen. Dette ble gjort for å spare film. Grupperingsfotoene ble så klipt i biter, og klippet med skålen ble limt på katalogkortet for OF.4899-Fat, mens resten av bilde, som viser høvelen, har blitt limt på katalogkortet for denne. Dette er imidlertid av de mer særegne eksemplene jeg har sett. Stort sett er det gjenstander med et nærere slektskap, for eksempel en gruppe stoler, som er avbildet sammen. Vi har allikevel valgt å legge ut disse gamle bildene som en del av samlingshistorikken. En del gjenstander har fått nye fargefoto, men dette er et langt lerret å bleke. Vennlig hilsen Espen Olavsson Hårseth, konservator Anno Domkirkeodden.

Add a comment or suggest edits

To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».

Leave a comment or send an inquiry

Select the images you want to order

Share to