• Vegviser med plate av aluminium, spisset i enden. Festet og øvre kant støpt i en del. Svart skrift "26 Eidsdal" på gul bunn.
Teksten " 24 Rørvik" er skjult under fargen. 3" klemmer for skiltstolpe.
    Photo: Mass Haugen / Norsk vegmuseum

Skilt

1 comment

  • Skiltet "26 Eidsdal" betyr nok at det har stått i Geiranger. Vegparsellen mellom Møllsæter (Geiranger) og Indre Eide (Eidsdal) ble åpnet 15. september 1955, og dermed sammenengende veg Geiranger-Eidsdal 26 kilometer. Dette er "Ørnevegen" som de første åra vinterstengt.

    De store endringene for gjennomgangstrafikken skjedde først året etter da nye fergeruter ble åpnet på indre del av Storfjorden. 1. juni 1956 åpnet fergeruta Valldal-Eidsdal og dermed var turistvegen Geiranger og Trollstigen åpen som sammenhengende forbindelse med en fergestrekning. I 1967 ble fergeruta Valldal-Eidsdal forkortet til Linge-Eidsdal som følge av utbygging av vegen lands nordsida av Storfjorden.

    Nasjonal turistveg over Geiranger og Trollstigen var dermed sluttført slik den er i dag. Dette er i dag Fylkesveg 63 fra Langvatn på Strynefjellet til Geiranger, Eidsdal, Valldal og over Trollstigen til Åndalsnes, i alt 104 kilometer.

Leave a comment or send an inquiry

Share to