• Instrument plassert på et sort trebord med målene 65x44 cm, høyde 71 cm (slik det er nå, da understellet er hev- og senkbart).Understellet er i støpejern, som ender ut i tre ben nederst, som igjen har tre små metallhjul. Hevemekanismen er en grov jernskrue, med et jernhjul til å justere med. 

Instrumentet består av en dreibar bue med diameter på 60cm, som lenes på bordet med tre støpejernsføtter. Instrumentet er 41 cm i horisontal stilling, 
Foran buen er en innretning for å holde pasientens hode i undersøkelsesstilling, som består av en trebøyle med en lærreim over som er regulerbar på en vertikal stang. 

På bordet ligger en bunke med skjema, hvor sannsynligvis legen har fylt inn funn av undersøkelsen. Skjemaet er 21x12,6 cm, hvitt papir med to sirkulære "målskiver" som består av 9 sirkler, med igjen 12 sektorer hver. Disse er nummerert 10, 20, 30 [...] -90 på nederste halvdel, og fra 10 - 80 på øverste. Skjemaet er i tillegg merket nederst til under venstre "målskive" med "Navn:, Dato:, Obj. størrelse:" og  "Obj. størrelse" under høyre "målskive". 

På bordet ligger også to lange metallstenger (anvisere) på 41 cm, begge har på den ene enden en rund plate som er hvit på den ene siden og grønn på den andre. Den ene er 7,5 mm i diameter, og den andre er 10 mm i diameter. 

I en sort tredelt plastmappe ligger 20 metallpinner (anvisere) med rundt hode. De har fargene hvit, rød og grønn, og finnes i ulike størrelser fra 1mm- 40 mm. Mappen har inskripsjonen "Made in England" på den ene siden. 

Dobbeltspent trådbøyle i metall med en sort ovalformet plastskive. Sannsynligvis til å ha over hodet for at plastskiven skal dekke over det ene øyet til pasienten.
    Photo: Lågdalsmuseet

Bueperimeter

Add a comment or suggest edits

Leave a comment or send an inquiry

Order this image

Share to