• Medaljen advers: Stående par som rekker hverandre hånden, han tv. i lårkort vams, kappe over skulderen og en spade i venstre hånd. Hun th. i rund hodebekledning, kjoleliv med tørkle om halsutringningen, livet går ned i spiss med nedhengende belte, splitt i skjørtet til knehøyde. Holder et barn i v. hånd, det er nakent og står bak henne. Mellom dem ved føttene en plante, en slange, en hund (?), en hare. Over hendene utydelig former. Øverst pm. en oval, liggende, med bord rundt, uvisst om det er et våpen eller årstall, fordi lodding for hempehullet har gjort det utydelig. Lotusgren langs kanten, ytterst den runde tverr rillede kant. 
Revers: Kvinne og mannshånd som møtes, hennes tv. Over et hjerte med sprekker og en røksky (brennende hjerte). Under hendene, liggende langs nederkant: et skjelett med hodet mot h. holder et timeglass løftet i høyre hånd.
  Photo: Aust-Agder museum og arkiv – KUBEN

Brudedaler

Add a comment or suggest edits

For å publisere en offentlig kommentar på objektet velger du «Skriv en kommentar». For å sende en henvendelse direkte til museet velger du «Send en henvendelse».

Leave a comment or send an inquiry

Order this image

Share to