• Lintøypresse,  hollandsk.  Eik og sortmalt pæretre. Skrustikke med tilhørende øvre og nedre plate av  bjerk,  løse mellomliggende plater, furu. Rektangulært bordunderstell med pæreformede føtter og kraftige balustre  med et  forsenket felt med sorte påsatte runde felt. Bred sarg med  sort,  under sargen utskårne   små ranker  i hvert hjørne.  Overdelen har en høy sarg med innfelt sort felt på to  sider. I den  ene langside en skuff med en rund knott og sort felt på  hver side.  To høye sidestolper med sort felt, rett gesims, over hver  sidestolpe bekroning med sorte kuler. Ca. 73 cm høy skrustikke av bjerk festet i en bred labank tvers  over bjerkeplaten. Undre bjerkeplaten sammensatt  av tre planker, endel sprukket i sammenføyningene.  Fire nyere furuplater, dårlig tre, tildels sprukket  tildels oppskrapet og flekket.
    Photo: Aust-Agder museum og arkiv – KUBEN

Lintøypresse