• Et kar brukt til oppbevaring av melkeprodukter som smør, melk og grøt. Brukt til å syrne melk i for å bevare melken. Ved syrning skilte også fløten seg fra melken slik at man kunne bruke den til smør. Melken som ble igjen var såkalt skummet melk som man kunne bruke videre til ysting. Dette var den metoden man brukte til å skille fløten fra melken med før melkeseparatorene tok bygdenorge med storm.
    Photo: Ryfylkemuseet
  • Et kar brukt til oppbevaring av melkeprodukter som smør, melk og grøt. Brukt til å syrne melk i for å bevare melken. Ved syrning skilte også fløten seg fra melken slik at man kunne bruke den til smør. Melken som ble igjen var såkalt skummet melk som man kunne bruke videre til ysting. Dette var den metoden man brukte til å skille fløten fra melken med før melkeseparatorene tok bygdenorge med storm.
    Photo: Ryfylkemuseet

Ambar

Add a comment or suggest edits

To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».

Leave a comment or send an inquiry

Select the images you want to order

Share to