• Eastman Kodak Company, grunnlagt av George Eastman (1854-1932), ble etter hvert giganter på kamera og film. Målsetningen til selskapet var å gjøre fotograferingen enklere og mer populært, blant annet ved å introdusere kameraer som var lette å håndtere. Et av slagordene som selskapet brukte, var: «you push the button, we do the rest». «The Kodak» ble patentert den 4. september 1888, og skulle gjøre det mulig for folk uten teknisk kompetanse å ta bilder og skape minner for livet. 
Dette var det første kameraet som brukte rullfilm (mot den rådende glassplaten), og dermed en hel revolusjon i fotografiets historie. Kameraet hadde ingen muligheter for innstilling, og heller ingen søker å se gjennom for å sjekke motivet, kun en vinkel risset inn på oversiden av kameraet som indikerte retningen. Bildene som ble produsert med disse kameraene var runde, lik linsens utsnitt, og et trill rundt bilde skjuler skjeve horisonter og gjorde det til en takknemlig oppgave for amatører å fange verden i et bilde. 
    Photo: Preus museum

Kamera

Add a comment or suggest edits

To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».

Leave a comment or send an inquiry

Share to