History
-
En sukkersaks eller sukkertang er et redskap som ble brukt til å dele opp raffinert sukker eller kandissukker (brunsukker) i mindre biter.
Sukkersaksene stammer fra en tid da raffinert sukker var presset sammen i kjegleformede sukkertopper. Disse måtte deles opp i passende stykker. Grovdelingen ble ofte gjort med en øks; det ble også laget små økser til dette formålet. Den videre oppdelingen foregikk så ved hjelp av sukkersaksene.
Selv om det i Sverige ble laget sukkertopper helt frem til andre verdenskrig, ble det lenge før det vanlig å kjøpe sukkerbiter og strøsukker som var ferdig til bruk. Sukkersaksene ble museumsgjenstander.(Hentet fra store norske leksikon)
Classification
License information
- License Contact owner for more information
Metadata
- IdentifierHBS.G.02001
- Part of collectionHelgeland Museum
- Owner of collectionHelgeland Museum
- InstitutionHelgeland Museum
- Date publishedNovember 25, 2022
- Date updatedNovember 25, 2022
- DIMU-CODE0210212622754
- UUID42d14c57-de1e-4190-83ea-be8c8c52af98
- Tags
Add a comment or suggest edits
To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».