• Kålrotskyffel, uten treskaft. Rund, åpen metallskål hvor metallet i skålen er strukket rundt i to omganger. Skålen munner ut i en skråstilt åpning med buet kniv tvers over, 10 cm ytterst. Skyflen ble brukt til å skjære bladene av kålroten før den skulle taes opp av jorda. Skålformen gjorde det lett å "ta i mot bladene" for deretter å skyfle dem vekk fra selve kålrota.
    Photo: Grøndalen,Solveig / Vitenparken Campus Ås
  • Kålrotskyffel, uten treskaft. Rund, åpen metallskål hvor metallet i skålen er strukket rundt i to omganger. Skålen munner ut i en skråstilt åpning med buet kniv tvers over, 10 cm ytterst. Skyflen ble brukt til å skjære bladene av kålroten før den skulle taes opp av jorda. Skålformen gjorde det lett å "ta i mot bladene" for deretter å skyfle dem vekk fra selve kålrota.
    Photo: Vitenparken Campus Ås

Kålrotskyffel, uten skaft

Add a comment or suggest edits

To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».

Leave a comment or send an inquiry

Select the images you want to order

Share to