• Undervisningsmateriell brukt i avholdsundervisning. Materiellet består av et treskrin med forseglede apotekerflasker i. Innholdet i flaskene er basert på kjemiske analyser av spesifikke næringsmidler. Skrinet er brunmalt og rektangulært med hengslet lokk med dekorativt metallhåndtak på toppen, og kroker og øyeskruer foran til lukning. lokket og oppi skrinet til sammen 15 glassflasker av ulik størrelse og innhold. Alle har trykte etiketter med frakturfont og noen har målestreker støpt i glasset. Inni lokket er klistret et trykt papirark med tekst som beskriver kjemiske innholdsanalyser gjort med utgangspunkt i brød, oksekjøtt, nysilt melk, bayerøl, portvin og brennevin.
    Photo: Sverresborg Trøndelag Folkemuseum
  • Undervisningsmateriell brukt i avholdsundervisning. Materiellet består av et treskrin med forseglede apotekerflasker i. Innholdet i flaskene er basert på kjemiske analyser av spesifikke næringsmidler. Skrinet er brunmalt og rektangulært med hengslet lokk med dekorativt metallhåndtak på toppen, og kroker og øyeskruer foran til lukning. lokket og oppi skrinet til sammen 15 glassflasker av ulik størrelse og innhold. Alle har trykte etiketter med frakturfont og noen har målestreker støpt i glasset. Inni lokket er klistret et trykt papirark med tekst som beskriver kjemiske innholdsanalyser gjort med utgangspunkt i brød, oksekjøtt, nysilt melk, bayerøl, portvin og brennevin.
    Photo: Sverresborg Trøndelag Folkemuseum
  • Undervisningsmateriell brukt i avholdsundervisning. Materiellet består av et treskrin med forseglede apotekerflasker i. Innholdet i flaskene er basert på kjemiske analyser av spesifikke næringsmidler. Skrinet er brunmalt og rektangulært med hengslet lokk med dekorativt metallhåndtak på toppen, og kroker og øyeskruer foran til lukning. lokket og oppi skrinet til sammen 15 glassflasker av ulik størrelse og innhold. Alle har trykte etiketter med frakturfont og noen har målestreker støpt i glasset. Inni lokket er klistret et trykt papirark med tekst som beskriver kjemiske innholdsanalyser gjort med utgangspunkt i brød, oksekjøtt, nysilt melk, bayerøl, portvin og brennevin.
    Photo: Sverresborg Trøndelag Folkemuseum

Undervisningsmateriell

Add a comment or suggest edits

To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».

Leave a comment or send an inquiry

Select the images you want to order

Share to