Sengehimling med rund krone og 4 støtter. Krona er dekorativt utskåret. Øverst er det et glatt bånd på ca. 2.5 cm. Deretter er det en bord med utskårne kuler som går rundt hele. Over der igjen er det dekorert med blomster og lyreformede utskjæringer. Tre av de lyreformede utskjæringene er borte. Opprinnelig var det 4 blomster og 4 lyrer, plassert mellom hverandre. På hver side av blomstene er det en liten slynget ranke, av disse er 4 borte. Bare en blomst har fortsatt begge av disse. En av delene på siden av krona holder på å løsne. Toppen av krona er lukket med en plate. Denne er marmorert på oversiden, men ikke på undersiden. I plata er det borret 4 hull, som støttene skal settes fast i. Støttene er formet som en forflatet s med en ekstra bue. Nederst er det jernbeslag, for å skru fast i en seng. Øverst er det treplugger til å feste i krona. Både krone og støtter er pent marmorert i grått og rosa.
Beskrivelse fra gammel protokoll: Sengehimling i tre, marmorert, (uleselig). 1700-1740. Krone båret av 4 s-formede støtter. Nå montert med 350. Kronens diameter 48, støttenes lengde 145. (Anmerkning: Ikke lenger montert sammen med RM350).

Add a comment or suggest edits

To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».

Leave a comment or send an inquiry

Share to