• Til høyre: ordfører Otto Dyb, Venstre, Kristiansund. - 
I boka ”Et stille diplomati” står det at apotekeren fra Ålesund må være en av de største patrioter som Kristiansund by har hatt i sin midte.
Otto Dyb gjorde kappløpet om oljeboring nord for Stad og ny industri til Kristiansund og landsdelen Midt-Norge til et stort livsverk; helt fra 1970 og frem til han gikk av som leder av oljeutvalget i 1995.
Til Kristiansund kom Otto i 1950 som apoteker ved Løveapoteket, og tok aktiv del i byens samfunnsliv. Han var den første borgerlige ordfører etter krigen, i årene 1980 og 1981. 
Otto var glad i å skrive taler og innlegg i avisene. Pennen hadde en god flyt. Skrev ikke langt og omstendelig. Han fant raskt frem til poenget. 
Han var i mange år stemmen fra Kristiansund i oljesammenheng. Otto var medlem av Oljeutvalget i 25 år, 15 av disse som formann, mellom 1980 og 1995.
Otto var en særdeles god venn. Hadde viktige egenskaper som strateg, og han hadde et verdifullt kontaktnett i mange miljø.
Vår siste lange samtale hadde vi med Otto, Helge Hegerberg og jeg, 26. juni 2002, og da snakket vi gjennom livsgjerningen han hadde satset så målbevisst på. I fire timer lyttet vi til hva Otto kunne berette. Alt dette ble skrevet ned. Han kan karakteriseres som pågående og målrettet. 
Senere på høsten gikk Otto Dyb bort, og her på dette stedet ble hans urne satt ned på hans 80-årsdag.
I takknemlighet til alt han utførte, legger vi ned en blomst med takk og takknemlighet – på oljens fødselsdag - for det han gjorde for å skape en oljeby. - Arnt A. Wærnes


til venstre: oljekonsulent Roy


Bildet er fra avisa Tidens Krav sitt arkiv i tidsrommet 1970-1994. Nå i Nordmøre museums fotosamling.
    Photo: Stiftelsen Nordmøre museum

Til høyre: ordfører Otto Dyb, Venstre, Kristiansund. - I boka ”Et stille diplomati” står det at apotekeren fra Ålesund må være en av de største patrioter som Kristiansund by har h...

Add a comment or suggest edits

To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».

Leave a comment or send an inquiry

Order this image

Share to