• Brunsvikens reperbane som er fra 1856, er den eneste bevarte autentiske reperbanen i Norge, med alt produksjonsutstyr intakt. Reperbanen er 212 meter lang, 5,5 meter bred og 2,5 meter høy, og er med det byens lengste og smaleste hus. Bygningen er reist i stavline som var den byggemåten som dominerte i uthus på Nordmøre. Dette er verdens lengste stavline! I 2020 fikk Nordmøre museums venner Kristiansund midler fra Møre og Romsdal Fylkeskommune, Norsk Kulturminnefond og Varig forsikring til å renovere reperbanen og nytt blikktak ble lagt på de 48 metrene som trengte det mest, mot Storskarven. I oktober startet arbeidet med å legge nytt gulv, fra enden mot Banaveien. Dette bildet er fra innsiden av reperbanen. Fra Nordmøre museums fotosamlinger.
    Photo: Nordmørsmusea

Brunsvikens reperbane som er fra 1856, er den eneste bevarte autentiske reperbanen i Norge, med alt produksjonsutstyr intakt. Reperbanen er 212 meter lang, 5,5 meter bred og 2,5 me...

Add a comment or suggest edits

To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».

Leave a comment or send an inquiry

Order this image

Share to