History
-
-
Likører var i antall merker et stort produkt. Ved Vinmonopolets åpning i 1927 var det fire merker som alle har sin historie til tida før Vinmonopolet ble etablert. Seinere kom 13 nye til. For alle de norske likørene ble norsk potetsprit brukt. Uttrekk av smaksstoffene foregikk både ved destillasjon og maserasjon – dvs ved at sprit ble helt over smaksstoffene og silt av etter noen dagers uttrekk i såkalte maserasjonskar. Ved denne siste metoden blir også fargestoffene fra smaksproduktet med. En del likører – som f. eks. St. Hallvard-Likør – ble fatlagret.
De aller fleste av de norske likørene er smaksatt med «eksotiske» smaksprodukter.
-
Produksjon - i Vinmonopolets prislister fra - 1993
I prislitene som Kirsebærlikør i perioden 1985-93.
-
License information
- License Contact owner for more information
Metadata
- Identifier ATLU.F.000237
- Part of collection Atlungstad brenneris fotosamling
- Owner of collection Atlungstad brenneri
- Institution Atlungstad brenneri
- Date published July 17, 2020
- Date updated August 1, 2020
- DIMU-CODE 021018727294
- UUID 16b49daa-e8cd-42c3-b0e9-65dd3d40e567
- Tags
Add a comment or suggest edits
To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».