History
-
Likører var i antall merker et stort produkt. Ved Vinmonopolets åpning i 1927 var det fire merker som alle har sin historie til tida før Vinmonopolet ble etablert. Seinere kom 13 nye til. For alle de norske likørene ble norsk potetsprit brukt. Uttrekk av smaksstoffene foregikk både ved destillasjon og maserasjon – dvs ved at sprit ble helt over smaksstoffene og silt av etter noen dagers uttrekk i såkalte maserasjonskar. Ved denne siste metoden blir også fargestoffene fra smaksproduktet med. En del likører – som f. eks. St. Hallvard-Likør – ble fatlagret.
De aller fleste av de norske likørene er smaksatt med «eksotiske» smaksprodukter. Det er noen unntak som Heggebær-Likør, Jordbær Likør, Angelica likør, Kirsebærlikør og Opal pære.
Likør-etikettene viser det vi kan betegne som tilløp til design.
Produksjon - Tegning
License information
- License Contact owner for more information
Metadata
- IdentifierATLU.F.000176
- Part of collectionAtlungstad brenneris fotosamling
- Owner of collectionAtlungstad brenneri
- InstitutionAtlungstad brenneri
- Date publishedJuly 9, 2020
- Date updatedJuly 15, 2020
- DIMU-CODE021018724062
- UUID3feab2b6-d2ef-468f-8c8a-e5c9b3be38cb
- Tags
Add a comment or suggest edits
To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».