• Hergot
Rute 30 er gården til familen Ludolf Nygård. Deres tidligere hjem ble tatt av storelva under flommen høsten 1959. Storelva går til venstre for huset i rute 9 (Kvig sitt hus) I rute 8 ser vi huset på Tusseheia til Arvid Danielsen. Hytta i rute 27 tilhører Hans Martin Tollefsen. Gården midt på bildet var familien Alfred Hergotts hjem. Huset er her relativt nybygd og det opprinnelige huset sto der vi ser treklyngen. Det var et gammelt nordlandshus likt det vi ser i rute 23 ( Hjalmar og Binas? hus).
    Photo: Museum Nord
  • Hergot
    Photo: Museum Nord

Hergot Rute 30 er gården til familen Ludolf Nygård. Deres tidligere hjem ble tatt av storelva under flommen høsten 1959. Storelva går til venstre for huset i rute 9 (Kvig sitt hus...