Kirkenes under krigen. Nedover mot kaia.

2 comments

• Dette er Telegrafbygningen i Kirkenes. Jeg antar at fotografen er Laura Rackløw Isaksen som jobbet på telegrafen i alle krigsårene. Hun hadde signaturen nenne. Alle som jobbet i Telegrafverket hadde egen signatur. Jeg kjøpte et hefte på Teknisk Museum/Norsk Telemuseum for en del år siden; som het: "De gjorde sin plikt og mer enn det." Der var deler av hennes dagbok trykket, men jeg har forlagt det. Skulle kontrollere signaturen, men jeg mener det var "nenne."

• Jeg fant, jeg fant.! Signaturen til Laura Rackløw Isachsen var: EAN. Jeg mener en tid etter krigen begynte de med første bokstav var Stor og resten små bokstaver i signaturen, som var på tre til fire tegn. Det bruker Rolf Køste i sin bok som kom ut i 2000: "En søring nordpå Fra gjenreisningstida og brakkeliv i Telegrafverket"