• Reklamefotografi for Viking gummistøvler. Tre menn på en byggeplass, to iført kjeledress, hjelm og støvler, den tredje iført frakk og støvler. 

Utstillingstekst fra "Gjennom llinsen"; Sohlberg Foto A/S
Jan Fredrik Sohlberg (1916-1979) inngikk i 1959 samarbeid med forlaget Ernst G. Mortensen, som ga ut flere av landets største ukeblader. Da hadde han drevet firmaet noen år sammen med sin kone Astrid. Jan Sohlberg var opprinnelig forretningsmann og amatørfotograf, og han var aktivt med i Oslo Kameraklubb og Norsk Selskap for fotografi. I Mortensens bygg på Majorstua etablerte han et moderne fotostudio for reklame og modellfotografering. Sohlberg Foto fotograferte mote og klær for ukepressen og sko- og konfeksjonsindustrien. Det ble også tatt bilder av forbruksvarer og matretter. Viktige kunder var bladene Alt for damene og Det Nye. Fotograf Per Christoffersen som også var medlem i Kameraklubben, jobbet i perioder med produktfotografiene og var medeier i firmaet på syttitallet.
 *** Local Caption *** Ukjent
    Photo: Sohlberg, Jan Fredrik / Norsk Teknisk Museum

Reklamefotografi for Viking gummistøvler. Tre menn på en byggeplass, to iført kjeledress, hjelm og støvler, den tredje iført frakk og støvler. Utstillingstekst fra "Gjennom lli...

Add a comment or suggest edits

Leave a comment or send an inquiry

Order this image

Share to