• Kjøllefjord 1940. Fisketur. Peder Martin Olsen (04.09.1909-1974) holder opp fisk fanget i Storvannet.  Peder skrev "Dagbok fra evakueringen av Kjøllefjord 1944" utgitt av Kjøllefjord Historielag. Peders historie om dagene 4.-16.november 1944 før brenningen og tvangsevakueringen av Kjøllefjord. Peder Olsens familie flyktet til hytta Holmebu som lå på en holme i Storvannet. De forsøkte å gjemme seg for tyskerne. Dagboka forteller en dramatisk historie hvor de til og med avlivet familiens elskede hund Turi av redsel for at hunden skulle bjeffe og avsløre at de var i hytta. Hunden Turi hadde vært hans trofaste fjellkamerat i 10 år. Peder Olsen var kjøpmann i Kjøllefjord og hadde butikk i kjelleretasjen på det som er Jon Svendsens hus idag. Familien talte Ågot, Tuppi, Kjell, Oddleif og Peder Martin Olsen, i tillegg til hele Joh. Paulsens familie og Henry Henningsens familie. Videre kom Oliver, Helge, Albert, Svein og Trygve Olsen til hytta og Paul som eide drosjebilen i Kjøllefjord.
    Photo: Troms og Finnmark fylkesbibliotek
    (Copyright)

Kjøllefjord 1940. Fisketur. Peder Martin Olsen (04.09.1909-1974) holder opp fisk fanget i Storvannet. Peder skrev "Dagbok fra evakueringen av Kjøllefjord 1944" utgitt av Kjøllefjo...

Add a comment or suggest edits

For å publisere en offentlig kommentar på objektet velger du «Skriv en kommentar». For å sende en henvendelse direkte til museet velger du «Send en henvendelse».

Leave a comment or send an inquiry

Order this image

Share to