• Den gamle veien mot Kjøllefjord fotografert i 1940. I dag er bilveien anlagt lengre ned på venstre side av veien på bildet, men det finnes fortsatt spor av denne veien i naturen.
To gutter har hentet geitene på fjellet og har samtidig hentet torv som de triller på to store, hjemmelagde trillebårer. Det er to bilder i serien, dette og i neste bilde ser man bare guttene med hjemmelagde trillebårer bygd i tre. Guttene har spent et tau i hvert håndtak og hektet tauet over skuldrene for å fordele den tunge vekten av torv og holde trillebåra i balanse. Se også FBib.18010-034 og FBib.18010-036 som viser samme motiv med ulike utsnitt.
    Photo: Troms og Finnmark fylkesbibliotek
    (Copyright)

Den gamle veien mot Kjøllefjord fotografert i 1940. I dag er bilveien anlagt lengre ned på venstre side av veien på bildet, men det finnes fortsatt spor av denne veien i naturen. T...