• Skifting av sagblader ved Moelven Våler (Våler skurlag) på Braskereidfoss i Solør.  På bildet ser vi sliper Kurt Inge Øverby – kledd i T-skjorte og arbeidsbukser med signalgult stoff og refleks – som skjøv ei vogn med en ny «post» med sagblader som skulle monteres i saglinja. «Opposting» – bytte av bladoppsett tok vanligvis cirka 7 minutter.  Avstanden mellom bladene bestemte hvilke dimensjoner som skulle skjæres under den påfølgende «kjøringa».  Fotografiet ble tatt sommeren 2018.
    Photo: Løken, Bård / Anno Norsk skogmuseum

Skifting av sagblader ved Moelven Våler (Våler skurlag) på Braskereidfoss i Solør. På bildet ser vi sliper Kurt Inge Øverby – kledd i T-skjorte og arbeidsbukser med signalgult sto...

To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».