• Lise Cats Myhre, som er biolog og rådgiver ved Norsk skogmuseum, underviser ei ungdomsskoleklasse i utstillingen «Det fantastiske treet».  Denne utstillingen ble bygd i 2015-2016.  Den handler om trærnes biologi og livsløp, med særlig vekt på fotosyntesen.  Det viktigste blikkfanget i utstillingen er en 7,5 meter høy trefigur med stålkjerne som er omviklet av aluminiumrør med fiberoptiske kabler og påmontert blader/blomster som kan åpne og lukke seg og skifte farge.  Med disse virkemidlene illustreres transporten av vann og næringsstoffer i stamme og greiner og bladenes og blomstenes reaksjon på vekslende lysforhold.  Dette fotografiet er tatt fra galleriet i atriet ned mot ei elevgruppe som lyttet til Lise CatsMyhres orientering framfor ei lyskasse med informasjon om skogsjordas kjemiske sammensetning, frøets anatomi og spireevne og treets årssyklus.
    Photo: Løken, Bård / Anno Norsk skogmuseum

Lise Cats Myhre, som er biolog og rådgiver ved Norsk skogmuseum, underviser ei ungdomsskoleklasse i utstillingen «Det fantastiske treet». Denne utstillingen ble bygd i 2015-2016. ...

Add a comment or suggest edits

To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».

Leave a comment or send an inquiry

Order this image

Share to