• Lise Cats Myhre (ytterst til høyre), som er biolog og rådgiver ved Norsk skogmuseum, underviser ei ungdomsskoleklasse i utstillingen «Det fantastiske treet».  Denne utstillingen ble bygd i 2015-2016.  Den handler om trærnes biologi og livsløp, med særlig vekt på fotosyntesen.  Det viktigste blikkfanget i utstillingen er en 7,5 meter høy treskulptur med stålkjerne som er omviklet av aluminiumrør med fiberoptiske kabler og påmontert blader/blomster som kan åpne og lukke seg og skifte farge.  Med disse virkemidlene illustreres transporten av vann og næringsstoffer i stamme og greiner og bladenes og blomstenes reaksjon på vekslende lysforhold.  Dette fotografiet er tatt fra galleriet i utstillingsrommet.  Lise Cats Myhre står foran ei lyskasse som har fått tittelen «Årringene forteller treets historie».  Bilde- og tekstmontasjen handler om trærnes anatomi og vekstutvikling, samt om vedens egenskaper.
    Photo: Løken, Bård / Anno Norsk skogmuseum

Lise Cats Myhre (ytterst til høyre), som er biolog og rådgiver ved Norsk skogmuseum, underviser ei ungdomsskoleklasse i utstillingen «Det fantastiske treet». Denne utstillingen bl...

To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».