• Lise Cats Myhre, som er biolog og rådgiver ved Norsk skogmuseum, underviser ei ungdomsskoleklasse i utstillingen «Det fantastiske treet».  Denne utstillingen ble bygd i 2015-2016.  Den handler om trærnes biologi og livsløp, med særlig vekt på fotosyntesen.  Det viktigste blikkfanget i utstillingen er en 7,5 meter høy trefigur med stålkjerne som er omviklet av aluminiumrør med fiberoptiske kabler og påmontert blader/blomster som kan åpne og lukke seg og skifte farge.  Med disse virkemidlene illustreres transporten av vann og næringsstoffer i stamme og greiner og bladenes og blomstenes reaksjon på vekslende lysforhold.  Dette fotografiet er tatt fra galleriet i atriet der utstillingen er montert.  Her sitter elevene på krakker med ansiktene vendt mot rommet og treet, mens Lise Cats Myhre står ved det 90 centimeter høye rekkverket og forklarer.  Øverst på rekkverket er det montert skråstilte paneler med informasjon om trærnes formering, vegetativt eller ved spredning av pollen til hunnblomster, slik at det dannes frø.  Panelene beskriver også trærnes årssyklus i et nordisk klima.
    Photo: Løken, Bård / Anno Norsk skogmuseum

Lise Cats Myhre, som er biolog og rådgiver ved Norsk skogmuseum, underviser ei ungdomsskoleklasse i utstillingen «Det fantastiske treet». Denne utstillingen ble bygd i 2015-2016. ...

Add a comment or suggest edits

To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».

Leave a comment or send an inquiry

Order this image

Share to