• I skogbrukets planteforedlingsarbeid er det viktig å evaluere frø- og plantematerialet ved å foreta målinger på forsøksfelt med vekstvilkår som minner om dem man ser for seg at vedkommende proveniens skal brukes i.  Man vurderer blant annet veksttakt, stammeform, kvistsetting og virkeskvalitet.  Særlig stor vekt har den norske skognæringa lagt på faktorer som indikerer hurtig vekst og dermed effektiv volumproduksjon.  En god indikator på slike forhold får man ved å måle toppskuddene.  Mannen med den røde kjeledressen og den lange målestaven for slike undersøkelser heter Rune Skrøppa.  Runes far er en sentral aktør i fagmiljøet som arbeider med skogstrærnes genetikk, og i studietida hadde sønnen sommerjobb hvor han bidro til registreringer på plantefeltene.  Bildet ble tatt på eiendommen Jord i Vestby kommune i Akershus i 1994.
    Photo: Anno Norsk skogmuseum

I skogbrukets planteforedlingsarbeid er det viktig å evaluere frø- og plantematerialet ved å foreta målinger på forsøksfelt med vekstvilkår som minner om dem man ser for seg at ved...

Add a comment or suggest edits

To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».

Leave a comment or send an inquiry

Order this image

Share to