skip
  • "Christiansund N." "Chr. sunds havn" Foto av flere store fartøy i Kristiansund. Trolig fra et flåtebesøk. Ranheimsæter antas å være fotograf basert på fotografens stempel på KMb-2017-021.0601. Bildet er stemplet med årstallet 1903, så bildet er fotografert dette året eller de påfølgende hvis bildet er montert på en "utdatert" papplate.  - Det store fartøyet omtrent midt i bildet er det tyske keiserskipet S.M.S. Hohenzollern, bygget i 1893. Opprinnelig hadde skipet karakteristiske skorsteinskapper som ble fjernet under moderniseringen av maskineriet i 1906.  Til venstre i bildet ligger en lett krysser av Gazelle-klassen oppankret. Det hvitmalte fartøyet langs kai til høyre i bakrunnen er trolig SMS Sleipner, torpedobåten S97 ombygget til følgeskip for Hohenzollern. De øvrige bildene i denne serien viser at S.M.S. Hohenzollern har de karakteristiske skorsteinskappene (som på dette bildet er knapt synlige), og at bildene derfor er tatt før 1906. (Info fra Espen Arnestad 2017)  Fra Nordmøre museums fotosamlinger.
    Photo: Stiftelsen Nordmøre museum

"Christiansund N." "Chr. sunds havn" Foto av flere store fartøy i Kristiansund. Trolig fra et flåtebesøk. Ranheimsæter antas å være fotograf basert på fotografens stempel på KMb-20...

2 comments

  • Det store fartøyet omtrent midt i bildet er det tyske keiserskipet S.M.S. Hohenzollern, bygget i 1893. Opprinnelig hadde skipet karakteristiske skorsteinskapper som ble fjernet under moderniseringen av maskineriet i 1906. Bildet er derfor tatt i 1907 eller senere. Til venstre i bildet ligger en lett krysser av Gazelle-klassen oppankret. Det hvitmalte fartøyet langs kai til høyre i bakrunnen er trolig SMS Sleipner, torpedobåten S97 ombygget til følgeskip for Hohenzollern.

  • De øvrige bildene i denne serien viser at S.M.S. Hohenzollern har de karakteristiske skorsteinskappene (som på dette bildet er knapt synlige), og at bildene derfor er tatt før 1906.

Add a comment or suggest edits

For å publisere en offentlig kommentar på objektet velger du «Skriv en kommentar». For å sende en henvendelse direkte til museet velger du «Send en henvendelse».

Leave a comment or send an inquiry

Order this image

Share to