Den nasjonale kostholdsmessa i 1936 var et ledd i et folkeopplysningesprosjekt for å fremme kvaliteten på norske matvaner. Det var del av et større prosjekt som gikk ut på å fremme ...
Den nasjonale kostholdsmessa i 1936 var et ledd i et folkeopplysningesprosjekt for å fremme kvaliteten på norske matvaner. Det var del av et større prosjekt som gikk ut på å fremme en tidsmessig produksjon og omsetning av jordbruks- og fiskeriprodukter og legge til rette for større grad av selvberging. Erfaringene fra første verdenskring, der Norge mistet mange handelsfatøy understreket sårbarheten i matforsyningen. Paralellt hadde samvirkebevegelsen vind i seilene, med bla annet en stortilt utbygging av bondeeide meierier, flesk og kjøttsentraler, opprtttelsen av gartnerhaller mv Disse skulle sørge for distribusjon av varer til god kvalitet og i noen grad som feks melk til garantert lik pris over hele landet.
Add a comment or suggest edits
To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».