• Plantearbeid i skogfrøplantasjen i Julussdalen i Elverum i Hedmark høsten 2016.  I forgrunnen ser vi Håvard Hageberg fra Det norske skogfrøverk, som var klar til å plassere ei granplante i et nyoppboret hull i sandjorda på plantasjefeltet.  Rundt hullet ser vi litt av matjorda som ble drysset i hullene for å gi plantene en god vekststart i det ikke altfor næringsrike jordsmonnet. Som grunnstammer brukte man fireårig gran fra Biri planteskole, som de siste to åra hadde vokst i plastpotter.  På disse plantene hadde Skogfrøverkets medarbeidere podet toppskudd, hentet fra avkomtestete grantrær fra de eldre frøplantasjene på Oppsal i Ringebu kommune i Oppland og Kaupanger i Sogndal kommune i Sogn og Fjordane.  I bakgrunnen til venstre på dette fotografiet skimter vi Hagebergs kollega Marte Friberg Myre i samtale med Bjørn Bækkelund fra Norsk Skogmuseum.
    Photo: Løken, Bård / Norsk skogmuseum

Plantearbeid i skogfrøplantasjen i Julussdalen i Elverum i Hedmark høsten 2016. I forgrunnen ser vi Håvard Hageberg fra Det norske skogfrøverk, som var klar ti