• Postkort med tekst:  "Kristiansund N.  Turistdamper ved Kaien.";  Bildet viser et stort dampskip ligge til kai ved Storkaia på Kirkelandet i Kristiansund. Turistbåten er franske M/S Foucauld på 11028 tonn, bygd for rederiet Compagnie des Chargeurs Reunis i 1923, som kombinert laste- og passasjerskip D/S L'Hoedic. Ombygd til dieseldrevet turistskip 1929. Senket av tysk bombing 15.6.1940 i La Pallice. (Info: Espen Arnestad  2016). Skipet ligger ved Storkaia. I forgrunnen ses Innlandet. (Fra Nordmøre Museums fotosamlinger.)
    Photo: Stiftelsen Nordmøre Museum

Postkort med tekst: "Kristiansund N. Turistdamper ved Kaien."; Bildet viser et stort dampskip ligge til kai ved Storkaia på Kirkelandet i Kristiansund. Turistbåten er franske M/...

1 comment

• Turistbåten på bildet er franske M/S Foucauld på 11028 tonn, bygget for rederiet Compagnie des Chargeurs Reunis i 1923 som kombinert laste- og passasjerskip D/S L'Hoedic.

Skipet ble ombygget til dieseldrevet turistskip i 1929 og gitt navnet M/S Foucauld.Skipet gikk tapt 15.juni 1940 i La Pallice etter et tysk flyangrep.

Bildet er tatt i perioden 1929 til 1939.