• Foto fra Otneset i Valsøyfjord, Halsa kommune. Her ser vi fra fjorden, med deler av bebyggelsen i bygda liggende i rundt.


";Otnes var det gamle bygdesenteret i Valsøyfjord. Det var dampskipsanløp her i 1860-åra, omlag på den tida Otnes kyrkje vart bygd. Midt i idylliske Otnesbukta, 5km frå Hendset langs E-39, finn vi Otnesbrygga. Brygga vart bygg i 1897 og har husa handelsverksemd heilt fram til Otnes Handel vart nedlagt i 1991. Sidan har brygga blitt restaurert og innreia slik ho var i gamle dagar. Brygga er i dag eit aktivitetssenter for Geitbåtkulturen i Halsa. Brygga inneheld butikk, kafe og utstillingar. Otnes brygge samarbeider med Nordmøre museum"; (kilde: www.kulturnett.no).


Fotograf er Georg Sverdrup, og datering er 1938. Fra Nordmøre Museums fotosamlinger. Reg: EFR
    Photo: Nordmørsmusea

Foto fra Otneset i Valsøyfjord, Halsa kommune. Her ser vi fra fjorden, med deler av bebyggelsen i bygda liggende i rundt. ";Otnes var det gamle bygdesenteret i Valsøyfjord. Det v...

Add a comment or suggest edits

To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».

Leave a comment or send an inquiry

Order this image

Share to