• Foto av Kate Fasting. Fotograf er sansynligvis noen fra Fasting familien, eventuelt fra deres omgangskrets. Datering er trolig mellom 1945 til 1965. Fotoserie.

1931;
 Korprøvene på Webers opera "Jegerbruden" – "den tyske nasjonalopera", startet allerede 12. januar, og til første fellesprøve 4.mai innløp det en anonym gave på 300 wienerbrød. Orkestret holdt sommerkonserter 20. og 21. juni på Tingvoll ungdomshus og i en materialhall på Sunndal Verk, men ikke i byen. Overnattingen på turen var på Dalsbø- og Nedalsgårdene i Innerdalen. Dette var det verste året i byens økonomiske historie. Ledigheten var 25%. Men man solgte 6000 operabilletter. Premieren var 2.november. På Nordmørskvelden var det 200 som ikke fikk plass. Operaproduksjonen gikk i økonomisk balanse. Siden dette var en norgespremiere ble librettoen oversatt av lektor Johs Dahle ved den høyere skole og bearbeidet av Bræin. Regissør Kate Fasting, fru sorenskriveren, reiste for egen regning til Tyskland for å studere oppsetninger i München og Augsburg. Kostymene ble leid fra Berlin for 700 kr. John Neergaard var blant solistene, i de diametralt forskjellige rollene som Kaspar (djevelens assistent) og Eremitten (Guds ditto). Ingeniør Volckmar fikk æresrollen som fyrst Ottokar. Leif Rogeir Jordahl var den skumle Samiel. Forestillingen ble sendt på riksdekkende radio, og for dette betalte NRK kr 500,-. Arbeider-Avisen skrev: "Kristiansund har bestått ildprøven. Nu vet vi at byen vil og evner, og at den må få sitt eget kapitel i vårt lands musikkhistorie." Dette utsagnet ble nok i innflytelsesrike kretser tillagt betydelig større vekt enn alle språkblomstene i "borgerpressa".

Fotografier gitt til Nordmøre Museum fra Kate og Kristian Fastings arvinger per 1986. Fra Nordmøre Museums fotosamlinger.
    Photo: Stiftelsen Nordmøre Museum

Foto av Kate Fasting. Fotograf er sansynligvis noen fra Fasting familien, eventuelt fra deres omgangskrets. Datering er trolig mellom 1945 til 1965. Fotoserie. 1931; Korprøvene p...

Add a comment or suggest edits

Leave a comment or send an inquiry

Order this image

Share to