• Bildet viser B/F"Norddalsfjord" Storviks Mek. Verksteds bnr.14 på beddingen like før sjøsetting.

"Norddalsfjord" ble levert til Møre og Romsdal Fylkesbåtar 15. mars 1961 og hadde følgende hoveddimensjoner: L 31,20 m x B 8,55 m x D 3,35 m og hadde en tonnasje på 159 bruttoregistertonn. Fremdriftsmaskineriet består av 3 Volvo Penta turboladede dieselmotorer type TMD96 på til sammen 420 hk som via kilremdrift var koblet til et felles gir og propellaksel med vribar propell, slik at hver enkelt av motorene kunne kjøres separat. Fergen hadde 2 Bolinders vekselstrømsaggregater type 1052MG på 23 hk hver tilkoblet en generator på 17 kW. Fergen var utstyrt med elektrohydraulisk styremaskin.

Fergen har plass til 18 personbiler og har sertifikat for 160 passasjerer. Forut er det innredet 6 lugarer for offiserer og restaurantpersonale og akterut en mannskapslugar for 4 personer og toppfarten er 11,4 knop og marsjfarten 10,5 knop.

Ferga er verkstedets første nybygg etter B/F"Trygge" som ble levert i 1938.

To arbeidere holder på å brenne av festet som holder nybygget.

Personen, i forgrunnen, lengst til venstre er platearbeider Per Hansø og til høyre platearbeider Asbjørn Grønset.

I bakgrunnen til venstre ses snekker Torvald Amundsen og til høyre og bak Per Hansø ses snekker Arne Djupvik. Bak Amundsen ses Ole T. Flakkes lastebåt M/S"Knoll" ved piren.

Bildet er fra 1960. Kilde/tekst: Peter Storvik. Fra Nordmøre museums fotosamlinger.
    Photo: Stiftelsen Nordmøre museum

Bildet viser B/F"Norddalsfjord" Storviks Mek. Verksteds bnr.14 på beddingen like før sjøsetting. "Norddalsfjord" ble levert til Møre og Romsdal Fylkesbåtar 15. mars 1961 og hadde ...

Add a comment or suggest edits

For å publisere en offentlig kommentar på objektet velger du «Skriv en kommentar». For å sende en henvendelse direkte til museet velger du «Send en henvendelse».

Leave a comment or send an inquiry

Order this image

Share to