• Bildet viser B/F"Norddalsfjord" Storviks Mek. Verksteds bnr.14 ved piren under utrustning. 

"Norddalsfjord" ble levert til Møre og Romsdal Fylkesbåtar 15. mars 1961 og hadde følgende hoveddimensjoner: L 31,20 m x B 8,55 m x D 3,35 m og hadde en tonnasje på 159 bruttoregistertonn. Fremdriftsmaskineriet består av 3 Volvo Penta turboladede dieselmotorer type TMD96 på til sammen 420 hk som via kilremdrift var koblet til et felles gir og propellaksel med vribar propell, slik at hver enkelt av motorene kunne kjøres separat. Fergen hadde 2 Bolinders vekselstrømsaggregater type 1052MG på 23 hk hver tilkoblet en generator på 17 kW. Fergen var utstyrt med elektrohydraulisk styremaskin.

Fergen har plass til 18 personbiler og har sertifikat for 160 passasjerer. Forut er det innredet 6 lugarer for offiserer og restaurantpersonale og akterut en mannskapslugar for 4 personer og toppfarten er 11,4 knop og marsjfarten 10,5 knop.

Ferga er verkstedets første nybygg etter B/F"Trygge" som ble levert i 1938.

Arbeiderne holder på å henge på plass ankeret i ankerlomma. Personene på bildet er øverst platearbeider Kåre Olsen med nikketalja. Personen til høyre med ryggen til er sjauer Sigbjørn Iversen og personen til venstre er ukjent.

Signalflaggene er oppe på fergen.

Bildet er fra 1961. Kilde/tekst: Peter Storvik. Fra Nordmøre museums fotosamlinger.
    Photo: Stiftelsen Nordmøre Museum

Bildet viser B/F"Norddalsfjord" Storviks Mek. Verksteds bnr.14 ved piren under utrustning. "Norddalsfjord" ble levert til Møre og Romsdal Fylkesbåtar 15. mars 1961 og hadde følge...

Add a comment or suggest edits

Leave a comment or send an inquiry

Order this image

Share to