• Bildet viser en av lekterne bygget ved Storviks Mek. Verksted for Statens Havnevesen bnr.12 eller 13 på beddingen etter flyttingen og etter sjøsetting. 

Begge likedan og bygget for Statens Havnevesen med hovedimensjoner: L 15,30 m x B 7,90 m x D 2,00 m og uten maskineri, men med hånddrevet ankerspill produsert ved verkstedet.

I bakgrunnen ses peleprammen "Aura", som ble brukt til peling under patentslippbanen ute i sjøen, og ligger ved piren.

Den nye patentslippvogna klinkbygd i stål 1918, den største slippen mellom Bergen og Trondheim, er satt ut for å ta på land den sjøsatte lekteren.

Personene på bildet er vanskelig å kjenne igjen, men personen som haler i tauet på dekket av lekteren er snekker Johannes Berget. Personene i fjæra foran lekteren er fra venstre: sjauer Ivar Olsen, snekker Arne Djupvik og verksmester Christian Larsen og til høyre i slippbanen ved sjøkanten sjauer Gunnar Pedersen. Helt til høyre på såpehellingen ses noen ukjente personer.

På sjøen utenfor lekteren ses verkstedets fortøyningsbøye, "Storbøya", som ble brukt ved slippsetting.

I bakgrunnen ses Skorpa. Bildet er fra 1959. Kilde/tekst:
Peter Storvik. Fra Nordmøre museums fotosamlinger.
    Photo: Stiftelsen Nordmøre Museum

Bildet viser en av lekterne bygget ved Storviks Mek. Verksted for Statens Havnevesen bnr.12 eller 13 på beddingen etter flyttingen og etter sjøsetting. Begge likedan og bygget fo...

Add a comment or suggest edits

Leave a comment or send an inquiry

Order this image

Share to