• Forretningsgården til Olaus B. Gulla herrekonfeksjon ved Vågeveien på Kirkelandet i Kristiansund. Olaus B. Gulla var født i Surnadal 19. august 1866. Forretningen ble først etablert 15. juni 1894 som egen forretning i Beyergården i Storgata, men leide i 1901 1. etasje i eiendommen ved Vågeveien hvor Lossius hotell dengang var. Et par år senere kjøpte han eiendommen, og etablerte seg i alle de 3 etasjene i bygget. Datering er usikker, men trolig omkring 1928. Fra Nordmøre museums fotosamlinger.
    Photo: Nordmørsmusea

Forretningsgården til Olaus B. Gulla herrekonfeksjon ved Vågeveien på Kirkelandet i Kristiansund. Olaus B. Gulla var født i Surnadal 19. august 1866. Forretningen ble først etabler...

1 comment

• Niels Bloch drev både skipshandel og klesforretning på ulike steder langs Vågekaia fra 1908 og fram til 1925 da han flyttet virksomheten til Vågeveien 3. Firmaet ble slått konkurs sommeren 1930 og innbo og løsøre ble solgt på auksjon. Derfor må dette bildet være tatt en gang etter 1930.

To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».