• Katalog over bilder av eldre gateparti, bygninger og bygningsdetaljer i Kristiansund. Bildene er bekostet av Det Kulturhistoriske Lag (DKL)og med bidrag av Kristiansund Sparebank og fru Caroline Knudtzon. Ført i protokoll av overlærer Wilhelm Lund. Foto hovedsakelig utført av fotograf Ole Olsen Ranheimsæter dersom ikke noe annet er anført. Tegninger utført av billedhugger J. Johnsen og Ole Ranheimsæter. DKL - er en forløper for Nordmøre Historielag, i tett samarbeid med Kristiansunds museum. Nr. 52 Samme parti som foregaaende. Ifølge O. Ranheimsæter fotogr. sandsynligvis i 1896 av ham selv. Om billedet meddeler bankkasserer H. M. Neeraas følgende som han oplyser er efter egen erindring: "Til venstre sees R. Lossius’ "brygge". Yderst til venstre "Blixhammeren", hvor Vaageveien sees påbegyndt." Tillegg nortert: Vågen, Kirkelandet, Rasmus Lossius eiendom. Fra Nordmøre Museum sin fotosamling.
    Photo: Stiftelsen Nordmøre museum

Katalog over bilder av eldre gateparti, bygninger og bygningsdetaljer i Kristiansund. Bildene er bekostet av Det Kulturhistoriske Lag (DKL)og med bidrag av Kristiansund Sparebank o...

Add a comment or suggest edits

For å publisere en offentlig kommentar på objektet velger du «Skriv en kommentar». For å sende en henvendelse direkte til museet velger du «Send en henvendelse».

Leave a comment or send an inquiry

Order this image

Share to