• Bildet viser beddingen på Storviks Mek. Verksted på Dahle ved Kristiansund og B/F”Norddalsfjord” verkstedets bnr.14.
På nybygget ser vi montering av bunnstokker.
”Norddalsfjord” ble levert til Møre og Romsdal Fylkesbåtar 15. mars 1961 og hadde følgende hoveddimensjoner: L 31,20 m x B 8,55 m x D 3,35 m og hadde en tonnasje på 159 bruttoregistertonn. Fremdriftsmaskineriet består av 3 Volvo Penta turboladede dieselmotorer type TMD96 på til sammen 420 hk som via kilremdrift var koblet til et felles gir og propellaksel med vribar propell, slik at hver enkelt av motorene kunne kjøres separat. Fergen hadde 2 Bolinders vekselstrømsaggregater type 1052MG på 23 hk hver tilkoblet en generator på 17 kW. Fergen var utstyrt med elektrohydraulisk styremaskin.
Fergen har plass til 18 personbiler og har sertifikat for 160 passasjerer. Forut er det innredet 6 lugarer for offiserer og restaurantpersonale og akterut en mannskapslugar for 4 personer og toppfarten er 11,4 knop og marsjfarten 10,5 knop.
Personen som står med ryggen mot er platearbeider Alf Olsen.
Til venstre ses en bit av boligen til John Olsen Storvik og til høyre ses maskinverkstedsbygningen med på bygd verktøybur.
Ellers ses kranarmen som holder bunnstokken på plass.
Bildet er fra 1960. (Info: Peter Storvik) --
"2/7." Foto fra anleggsområdet til Storvik Mekaniske Verksted på Dale, Nordlandet i Kristiansund. De ansatte er her igang med montering av bunnstokkene. Bildet er datert 02.07.1960. Fra Nordmøre Museums fotosamlinger.
    Photo: Nordmørsmusea

Bildet viser beddingen på Storviks Mek. Verksted på Dahle ved Kristiansund og B/F”Norddalsfjord” verkstedets bnr.14. På nybygget ser vi montering av bunnstokker. ”Norddalsfjord” bl...

Add a comment or suggest edits

To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».

Leave a comment or send an inquiry

Order this image

Share to