• Gruppebilde fra et fotballag trolig i Kristiansund. Kan det være fra Gomalandet?
 Se også reg. nr. KMb-1981-014.0036 samt KMb-1981-014.0038. Fra Nordmøre Museums fotosamlinger.
 -
 På facebook-siden ";Gomalandets Venner"; kommer det frem opplysninger om at dette må være Brann fra Vågen og ikke IL Goma. (Informant: Ove Bjerkan.)

Odd Aass på Gomalandet opplyser i TK 27.8.2011 at bildet viser IL Goma og er tatt på begynnelsen av 1930-tallet. Lagets bane lå omtrent der hvor verkstedblokka ligger i dag. Området er forandret, men berghammeren er på plass. Det lille huset i bakgrunnen var lagets garedrobe. Det var ett rom, med to langbenker - en på hver side av rommet. Huset ble senere flyttet til idrettsplassen på Kirklandet.

Gomas bane var liten, og det var bare plass til 4-5 mann på hvert lag.
 Banedekket vare ei jordslette.
 Når det var rørt, virvlet det opp masse moldstøv, og når det regnet var banen et gjørmedike.
 Fotballstølene hadde hard tupp, og tålte slag med slegge.
 fotballen var et kapittel for seg.
 Ballen var sydd sammen av åtte deler, og når den sprakk var det bare å ta veien til nærmeste skomaker for å få den sydd sammen igjen.
 Laget hadde bare råd til en ball i året.
 Spillerne på bildet er foran fra venstre: Sigurd Pettersen, Einar Hage og Sigurd Aasprong. Bak fra venstre: Brødrene Reidar og Iver Mokkelbost, Karl Pedersen, Torstein Grønset, Otto Aass, Sigurd Hage, Georg Aass (tvillingbror til Otto Aass) og Karl Isaksen. Odd Aass er litt usikker når det gjelder Sigurd Pettersen, Einar Hage og Sigurd Hage. Orginalbildet i TK eies av Erling Berntsen.
    Photo: Stiftelsen Nordmøre Museum

Gruppebilde fra et fotballag trolig i Kristiansund. Kan det være fra Gomalandet? Se også reg. nr. KMb-1981-014.0036 samt KMb-1981-014.0038. Fra Nordmøre Museums fotosamlinger. - ...

Add a comment or suggest edits

Leave a comment or send an inquiry

Order this image

Share to