Regina Dorothea Wegner med to døtre og barnebarn.

1 comment

  • Mye tyder på at dette bildet som skal være fra rundt 1850 ikke kan vise Regina Dorothea Wegner og at informasjonen om hvem de to yngre kvinnene er heller ikke kan være korrekt.

    Dåpsinnførselen for Jacob Benjamin Wegner i kirkeboken for Königsberg er tilgjengelig (både som avskrift og fotografi) via Ancestry.de og i følge den var hans foreldre kommissær ved politiet Joh[ann] Jacob Wegner og Regina Dorothea Harder (bøyd som Harderin der). Faren døde allerede før han ble født (12. januar 1795) og moren ble i 1798 gift med Philipp Gutzeit. De har døtrene Eleonora Amalia Gutzeit (f. 1800), Justina Henriette Gutzeit (f. 1801), Regina Florentina Gutzeit (f. 1804) og Emilie Wilhelmine Gutzeit (f. 1809). Regina Dorothea Gutzeit f. Harder døde 4. august 1813. Wegners far var dessuten gift i første ekteskap (1785–1791) med Regina Dorotheas eldre søster Anna Christina Harder (1765–1791) og hadde i det ekteskapet barna Eleonora Charlotta Elisabeth Wegner (f. 1787) og Johann Jacob Friedlieb Wegner (f. 1789). Dessuten hadde Benjamin Wegner en helbror, Friedrich Salomon Wegner (f. 1793). Det synes å ha vært relasjoner mellom Wegner- og Gutzeitfamilien også før 1798.

    Det er trolig at personene på bildet er slektninger av noe slag av Benjamin Wegner, men foreløpig er det ikke klart hvem de er. Det kan se ut som stefaren Philipp Gutzeit er gift enda en gang, med Anna Dorothea Jacobine født Weidner (f. ca. 1786), som selv er enke etter Johann Friedrich Orboschewski(?), og en Philipp Gutzeit som ser ut til å være vår mann dør i 1838. Kanskje kan personene på bildet være stefarens nye ektefelle (ste-stemoren) og døtre/slektninger av henne?

    Hvis informasjonen er noe som skrevet på baksiden av bildet kan det skyldes at overleveringen av kunnskap om Wegners familie i Königsberg har vært dårlig og preget av feil. At begge hans foreldre var døde allerede per 1813 kan forklare hvorfor Wegner hadde lite kontakt med familien i Königsberg etter at han flyttet fra byen rundt 1820.

Leave a comment or send an inquiry

Select the images you want to order

Share to