• Interiør fra turbinhallen ved Klevfos industrimuseum på Ådalsbruk i Løten, Hedmark.  Turbinhallen ligger i hollenderibygningens underetasje.  Dette fotografiet viser de to francisturbinene og de kraftige balatareimene som overførte kraft til maskinene i fabrikken.   Turbinene ble antakelig installert på Klevfos i forbindelse med at fabrikken ble gjenoppbygd etter en brann i perioden 1909-1911.  De hadde en yteevne på cirka 80 effektive hestekrefter, men på grunn av den ujevne vannføringa i Svartelva var det nødvendig å supplere med en kraftig elektromotor.
    Photo: Løken, Bård / Anno Norsk skogmuseum

Interiør fra turbinhallen ved Klevfos industrimuseum på Ådalsbruk i Løten, Hedmark. Turbinhallen ligger i hollenderibygningens underetasje. Dette fotografiet viser de to francist...