• Interiør fra turbinhallen ved Klevfos industrimuseum på Ådalsbruk i Løten, Hedmark.  Dette fotografiet viser fabrikkens to frrancisturbinene og de kraftige balatareimene som overførte kraft til maskinene i fabrikken.  Hver av turbinene hadde en yteevne på cirka 80 effektive hestekrefter, men fordi vannføringa i Svartelva var ujevn, var det nødvendig å supplere med en kraftig elektromotor.  Plata (til høyre i forgrunnen) med 4-tall og en liten plakat som forteller hva man ser er montert etter at Klevfos Celulose- & Papirfabrik ble gjenåpnet for publikum som museum i 1986.  Det øvrige interiøret ble antakelig installert da fabrikken ble gjenoppbygd etter brann i perioden 1909-1911.
    Photo: Løken, Bård / Anno Norsk skogmuseum

Interiør fra turbinhallen ved Klevfos industrimuseum på Ådalsbruk i Løten, Hedmark. Dette fotografiet viser fabrikkens to frrancisturbinene og de kraftige balatareimene som overfø...