• Elever fra 2. trinn med Stavsberg skole i Furnes (Ringsaker kommune), fotografert under omvisning ved Klevfos Industrimuseum på Ådalsbruk i Løten våren 2016.  Da dette fotografiet ble tatt hadde museumsformidlerne Rigmor Sofienlund og Trine Edvardsen samlet elevgruppa rundt et bord i enden av maskinsalen, der de forklarer hvordan papirark ble sortert og telt i såkalte «ris», vanligvis enheter med 500 ark.  Det var en operasjon som ofte ble utført av kvinner, som ofte ble omtalt som «papirhøner».
    Photo: Løken, Bård / Anno Norsk skogmuseum

Elever fra 2. trinn med Stavsberg skole i Furnes (Ringsaker kommune), fotografert under omvisning ved Klevfos Industrimuseum på Ådalsbruk i Løten våren 2016. Da dette fotografiet ...

To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».